середу, 17 березня 2021 р.

 Перше березня – це перший день тижня точних наук. Знати точні науки – це бути на крок попереду, це розуміти навколишній світ на іншому рівні, це відчувати красу та гармонію природи подану математичними та фізичними формулами. Це, врешті, відчувати щодня блага цивілізації, які створені людством завдячуючи фізико- математичним наукам! 

Сьогодні ми говорили про фізику. Це наука про природу. Складна, але така цікава! Фізика – навколо нас, куди не глянь! Семикласники разом із їх учителем фізики Крицькою Людмилою Зіновіївною запросили учнів 5-6 класів на пікнік, але не звичайний, бо на вулиці ще не достатньо тепло, а на НАУКОВИЙ! У присутніх була можливість переглянути цікаві фізичні досліди із підручних матеріалів, та лабораторного приладдя, яке ще вціліло у нашому кабінеті фізики!

Юні фізики – експериментатори ПОКОЛІННЯ Z створили справжнє фізичне шоу у своїй весняній фізичній лабораторії!

 

У вівторок, 2 березня, у 3 гімназійному класі вчитель математики Пастернак Наталія Михайлівна провела цікаву та змістовну математичну вікторину. Мета заходу - вміння застосувати набуті знання на уроках математики до розв'язання різного роду завдань. Учні молодці, успішно впоралися з усіма вправами та були нагороджені. 

Для учнів 2 – 4 класів Дроздюк Олександра Іванівна організувала і провела гру з інформатики «Знайди конверт та дай відповіді на запитання». 

Середа, 3 березня, також наповнена цікавими заходами. Учні 5-7 класів були учасниками конкурсу комп’ютерного малюнка «Створи шедевр геометричними фігурами». Цікаво та пізнавально пройшов конкурс.

Учні 6 -А та 6-Б класів брали участь в математичному квесті "Битва титанів". Провела квест вчитель математики Пастернак Наталія Михайлівна. На кожній станції вчителі пропонували завдання,учні впевнено та правильно виконували їх, кожна похвала вчителів давала їм наснаги до перемоги. 

Четвер, 4 березня, естафету приймають учні старшої школи. Дуже важливу тему з математики, "Правила диференціювання", вивчали сьогодні десятикласники разом із своїм наставником, учителем математики та фізики і ще й класним керівником Дроздюк Олександрою Іванівною. Досвідчена педагогиня на високому рівні пояснила матеріал, даючи змогу учням доповнювати, висувати припущення та брати участь у виведенні формул для диференціювання. 

І ще один захід від десятикласників. Гра “Фізичний брейн-ринг”.  Це ще одна нагода познайомитися з фізикою не як сухою, а як з цікавою наукою, дізнатися про велику широту її можливостей. Але найголовніше заради чого ми тут зібралися, це щоб повболівати за членів команд «Ньютончики» та «Кулончики», які змагалися в кмітливості та обізнаності цього предмета. Підготувала і провела захід Дроздюк О.І.

П’ятниця, 5 березня, учителі природничо-математичного циклу мали можливість бути на показовому уроці з алгебри у 9 класі, який провів Гладій Микола Васильович. Тема: «Розв’язування задач прикладного змісту на прогресії».

Немає коментарів:

Дописати коментар